Zweden wandelgidsen en reisgidsen bij De Wandelwinkel
 
Noorwegen
Zweden
IJsland
Faeröer
Denemarken
Ierland
Groot-Brittannië
Duitsland
Frankrijk
Spanje
Zwitserland
Europa series
Wollen truien
Overig aanbod
 

Wandelgidsen + Reisgidsen Zweden

De Wandelwinkel / Wandelen in Zweden / Walking in Sweden

Wandelen in Dalsland 
Wandelen in DalslandGids met 20 wandelingen. Routes variërend van 6,5 tot 18 km. Dalsland is Zweden in het klein. Ga er heen, trek de wandelschoenen aan, pak je rugzak en ontdek de schoonheid van de grote verleider, de provincie Dalsland. Bossen, veengebieden, kristalheldere meren, en machtige rivieren. Maar ook gezellige steden en dorpjes met mooie traditionele houten huizen. De wandelingen zijn vaak delen van de Zweedse lange afstandspaden waar rondwandelingen van zijn gemaakt. De routes van deze Zweden wandelgids liggen tamelijk dicht bij elkaar en zijn dus zeer geschikt om vanuit één standplaats te doen. Bijbehorende Terrängkartan wandelkaarten verkrijgbaar bij De Wandelwinkel. Ga nooit zonder goede kaart op pad. Het is je belangrijkste informatiebron van het landschap en dus je beste gezelschap. Wandelen in Dalsland. Een uitgave van One Day Walks, 104 bladzijden, 2013. Formaat 16,5 x 18,0 cm, spiraalband.
ISBN 9789078194163
Prijs 14,95

Wandelen in Värmland
Wandelen in VarmlandGids met 24 wandelroutes in het merengebied in Midden-Zweden net ten noorden van het Vänern meer. Het gebied is groen, uitgestrekt en leeg. Veel land, veel water en weinig mensen. Routes in deze gids zijn van 5,5 tot ruim 20km. Het zijn bestaande wandelingen, veelal gemarkeerd. De routes van deze Zweden wandelgids liggen tamelijk dicht bij elkaar en zijn dus zeer geschikt om vanuit één standplaats te doen. Zorgvuldig beschreven wandelingen, maar neem altijd de Zweedse Terrängkartan mee. Wandelen in Värmland. Een uitgave van One Day Walks, 120 bladzijden, 2e druk januari 2012. Formaat 16,5 x 18 cm, in spiraalband, met aantrekkelijke foto’s op glanspapier. ISBN 9789078194132
Prijs 14,95

Wandelen in Västernorrland
Wandelen in VasternorrlandMedelpad en Ångermanland, inclusief de Hoge Kust. Gids met 21 routes van 7 tot 19 km, veel foto’s, kaartjes en GPS-coördinaten. Uitgestrekte natuur met bossen, veengebieden en kristalhelder water. Grillig en glooiend landschap waar je uren doorheen kunt lopen zonder een mens tegen te komen. Met name de kust is wonderschoon te noemen met gezellige haventjes aan de Oostzee. Eet de locale vis die nergens zo vers is. De routes van deze Zweden wandelgids liggen tamelijk dicht bij elkaar en zijn dus geschikt om vanuit één standplaats te doen. Met de Zweedse Terrängkartan er bij kun je ook een aantal dagen op de Höga Kustenleden (129 km) lopen.Wandelen in Västernorrland. Een uitgave van One Day Walks, 106 bladzijden, 1e druk januari 2011. Formaat 16,5 x 18 cm, in spiraalband, met mooie foto’s op glossy papier. ISBN 9789078194064
Prijs 14,95

Advies van De Wandelwinkel
De kaartjes in de bovenvermelde gidsen zijn wat beperkt, het overzicht ontbreekt en er wordt nergens een kaartschaal vermeld. De makers van de gidsjes raden de aanschaf van kaarten zelfs af, want niet nodig en duur. De Wandelwinkel raadt juist aan om wel de gedetailleerde topografische kaarten uit de Zweedse Terrängkartan serie te gebruiken. Ze hebben een schaal van 1:50.000 en op deze kaarten is de route exact te volgen en kun je iedere wandeling uitbreiden, inkorten en bovendien weet je precies waar je zit. Je kunt gemakkelijk langer dwalen dan je lief is in de uitgestrekte Zweedse bossen. Ook de Vägkartan schaal 1:100.000 zijn handig om het beginpunt van iedere wandeling te vinden en ter ondersteuning van de wandeling. De Zweedse Vägkartan kaarten beslaan een groter gebied dan de Terrängkartan maar geven minder detail. Om in Zweden zonder kaart op stap gaan is niet aan te raden. Bovendien, een wandelgids vervangt nooit een goede kaart. Vraag De Wandelwinkel naar de benodigde kaarten voor alle wandelgidsen en wandelgebieden in Zweden.

Schweden Süd
Rother Schweden SudVon Skåne und Småland über Stockholm bis Dalarna.
Bergverlag Rother, 50 Touren, door Peter Mertz. 176 blz., 3e druk 2011. Duitstalig. ISBN 9783763340569
In deze gids staan alleen dagwandelingen, verspreid over zuidelijk Zweden. Bijna iedere wandeling is in de directe omgeving van water, bij zee of met uitzicht op meren. De gids is te zien als een autorondreiswandelgids omdat de 50 wandelingen een gebied bestrijken van ongeveer drie à vier keer Nederland. Goede routebeschrijvingen met kaartjes en hoogteprofielen, afstanden en lengte. In de gids worden de Zweedse Terrängkartan topografische wandelkaarten vermeld om bij de wandelingen te gebruiken. Rother wandelgids met 50 wandelingen in Zuid-Zweden. Handzaam en compact. Helder en correct.
Prijs 16,90

Schweden Mitte
Rother Schweden MitteZwischen Höga Kusten, Härjedalen und Jämtlandsfjäll.
Bergverlag Rother, 50 touren, door Sabine Gilcher. Met GPS-tracks. 176 blz., 2011. Duitstalig. ISBN 9783763344062
Een paradijs voor de wandelaar: de wilde oostkust en de rustige bergen (fjällen) van Jämtland in het westen langs de grens met Noorwegen. Goed uitgewerkte beschrijvingen met routekaartjes waarop ook de schaal staat aangegeven, aanbevolen  wandelkaarten, hoogteprofielen, hoogteverschillen, vervoer etc. In deze gids staan ook 5 wandeltochten in Jämtland van meerdere dagen, variërend van 2 tot 5 dagen. Neem vooral de juiste wandelkaarten mee.
Rother wandelgids met 50 wandelingen in Midden-Zweden.
Prijs 16,90

Lappland Schweden, Finnland und Norwegen mit Lofoten.
Rother LapplandBergverlag Rother, door Peter Mertz. 176 blz., 2e druk 2011. Duitstalig. ISBN 9783763343409
50 dagtochten en 5 meerdaagse trektochten door de mooiste landschappen van het hoge noorden: o.a. Kungsleden, Padjelantaleden, Sarek en Abisko Nationaalpark. Het Berenpad en een aantal natuurparken in Finland, de Noordkaap en een viertal wandelingen op de Lofoten. Alle wandelingen met vermelding van de noodzakelijke kaarten. De Kungsleden van Abisko naar Vakkotavare en daarna via Saltoluokta naar Kvikkjokk in 11 dagen is de langste tocht uit deze gids. Ook het 4-daagse noordelijke deel van de Padjelantaleden komt aan de orde. Voor een rondje Sarek via de Kungsleden en Padjelantaleden is er de Domincus Adventure gids Trekking in Zweden.
Rother wandelgids met 50 wandelingen in Zweeds-, Fins- en Noors Lapland inclusief de Lofoten.
Prijs 16,90

Trekking in Zweden
Dominicus Adventure Trekking in ZwedenDominicus Adventure, door Sander van der Werf, 252 blz., 1e druk 2009. ISBN 9789025743772
In de Trekking in Zweden gids staan 27 bergwandelingen: 12 dagtochten en 15 trekkings van een aantal dagen tot 2 weken. De berggebieden liggen dicht bij de grens met Noorwegen. Een derde van het boek handelt over nuttige zaken ter inleiding en voorbereiding. Trekkings uit de gids o.a. Kungsleden, Padjelantaleden, dwars door Sarek in het noorden en een 6-tal meerdaagse tochten in de zuidelijke fjällen. Overal ongepolijste schoonheid. Sander van der Werf is ook fotograaf en dat is te zien in deze gids. Bij iedere tocht een groen kader met nuttige zaken over de lengte, het aantal loopuren, stijgingen/dalingen in meters, te gebruiken kaarten. Ook kaartjes van de tochten en hoogteprofielen met de beste kampeerplekken staan afgebeeld. Naast dit boek is de wandelkaart de belangrijkste bron van informatie. Ga nooit zonder! Maar koop vooral deze uiterst interessante en waardevolle gids wanneer je naar de Zweedse bergen gaat.
Prijs 19,95

Foto Sander van der Werf

Reise Know-How Sarek Trekking in Schweden WanderfuhrerSarek Trekking in Schweden Wanderführer
Reise Know-How, door Claes Grundsten, 312 blz., 1e druk 2011. Duitstalig. ISBN 9783831720873
Uit het Zweeds vertaald. Oorspronkelijke titel  På fjälltur-Sarek. Deze Zweedse wandelboekenauteur is kenner bij uitstek van dit gebied. Zeer uitgebreide beschrijvingen met werkelijk alles wat men moet en wil weten. De routes in dit boek zijn terug te vinden op Fjällkartan kaart BD 10 Sareks nationalpark, schaal 1:100.000. Met deze kaart kan ook bijna de gehele Padjelantaleden worden gelopen en de Kungsleden van Saltoluokta tot Kvikkjokk. In de Sarek gids zijn ook duidelijke kaartfragmenten opgenomen, waarop de routes te volgen zijn. Op kaart BD 10 heb je natuurlijk het overzicht van het geheel. De kaart is gedrukt op scheurvrij en waterproof materiaal (pretex).
Prijs 14,99

 

Sarek

Schweden: Sarek
Conrad Stein Verlag Schweden SarekOutdoorHandbuch. Conrad Stein Verlag, door Rebecca Drexhage & Benjamin Hell, 208 blz., 2e druk 2011. ISBN 9783866863651
Duitstalige wandelgids van Sarek. Veel detail, maar iets minder dan de Sarek Trekking in Schweden gids van Claes Grundsten. De Conrad Stein gids van Sarek is ook beduidend kleiner en lichter maar desondanks zeer degelijk. Ook nu geldt weer, ga nooit zonder kaarten op pad, zeker niet naar dit onbewoonde gebied. Sarek is ongeveer zo groot als de provincie Drente maar dan wel met 8 bergen rond de 2000 meter. Je kunt er alleen met een tent doortrekken; er zijn geen paden, geen hutten, geen proviand, er is helemaal niets. Gebruik de 1:100.000 Fjällkartan BD10 Sareks nationalpark, de meest gedetailleerde kaart verkrijgbaar.
Prijs 14,90

Schweden: Kungsleden
Conrad Stein Verlag Schweden KungsledenOutdoorHandbuch. Conrad Stein Verlag, door Michael Hennemann, 160 blz., 6e druk 2011. ISBN 9783866863347
In deze Duitstalige gids staat de gehele Kungsleden beschreven. Het noordelijke deel van Abisko naar Vakkotavare, vervolgens van Saltoluokta naar Kvikkjokk en dan verder zuidwaarts naar Jäkkvik, Ammarnäs en Hemavan. Ook de zuidelijke Kungsleden staat in deze gids. Van Storlien naar Fjällnäs, Grövelsjön tot Sälen. Uitermate compact, handzaam, volledig en onmisbaar voor het Zweedse pad der paden, het Koningspad ofwel de Kungsleden. Lijst met benodigde Fjällkarten wandelkaarten staan in de gids en zijn uit voorraad verkrijgbaar bij De Wandelwinkel.
Prijs 12,90

Schweden: Padjelantaleden
Conrad Stein Verlag Schweden PadjelantaledenOutdoorHandbuch. Conrad Stein Verlag, door Christoph Müller & Katrin Jungclaus, 96 blz., 1e druk 2009. ISBN 9783866862616
Duitstalige gids van de Padjelantaleden. Van noord naar zuid beschreven, heel overzichtelijk en met oog voor detail. Langs het pad zijn hutten maar met slechts weinig tot geen proviand. Bij uitstek ook geschikt met de tent voor de mooiste plekken die het wildkamperen te bieden heeft. De route loopt ongeveer langs de westelijke grens van Sarek. Padjelantaleden staat op Fjällkartan BD10 en gebruik BD9, schaal 1:100.000, of Nordeca Norge-serien kaart 10128 Sulitjelma, schaal 1:50.000 voor een doorsteek naar of aanlooproute via het Noorse Sulitjelma. Het noordwestelijke deel van de Padjelantaleden, omgeving Ritsem, staat op BD7. In plaats van BD7 kun je ook de 1:50.000 kaart 10131 Akkajaure uit de Norge-serien van Nordeca gebruiken.
Prijs 9,90

Skandinavien: Nordkalottleden
Conrad Stein Verlag Skandinavien NordkalottledenOutdoorHandbuch. Conrad Stein Verlag, door Michael Hennemann, 112 blz., 1e druk 2007. ISBN 9783866861725
Dit is de gids om samen met de benodigde kaarten deze 800 km lange route te lopen als je de Spaanse St Jacobsroute te druk vindt of te warm. Bescherm je tegen de muggen of ga in september. De Nordkalottleden trail gaat door noordelijke fjell landschappen, weelderige berkenbossen, rivieren en gletsjers, hoogvlaktes en steile ravijnen. De hele zomer wandelen!
De volgende nieuwe 50.000 kaarten Norge-serien van Nordeca heb je nodig voor het traject Kautokeino - Abisko: 10165 Guovdageaidnu, 10154 Reisadalen, 10153 Storfjorden, 10150 Fállecearru, 10149 Skibotndalen, 10144 Dividalen, 10143 Setermoen. Van Abisko naar Kvikkjokk kun je de 1:100.000 Fjällkartan BD6, BD8 en BD10 gebruiken. Aanlooproute naar Sulitjelma staat op BD9 of neem Nordeca Norge-serien kaart 10128 Sulitjelma.
Prijs 11,90

Wikipedia:
Nordkalottruta or Arctic Trail (Finnish: Kalottireitti, Swedish: Nordkalottleden) is a marked hiking trail in the Arctic region of Nordic countries. It has a total length of 800 km and lies along the border of Norway, Sweden and Finland. It begins at Kautokeino (located in Finnmark, Northern Norway) and of the 800 km, 380 km of the trail lies in Norway, 350 km in Sweden and 70 km in Finland. The trail crosses international borders 15 times and ends in the south in Sulitjelma (Norway) or alternately Kvikkjokk (Sweden).
The trail was originally planned in 1977. The trail passes through Øvre Dividal National Park, Reisa National Park, Abisko National Park and Padjelanta National Park as well as the Sulitjelmafjellet and Narvikfjell regions.

Nordskandinavien – Der Wanderführer
Nordskandinavien - Der WanderfuhrerNordkalottleden, Kungsleden, Padjelantaleden Edition Elch, door Peter Bickel, 288 blz., 3e druk 2010. ISBN 9783937452203
De 800 km lange Nordkalottleden trail gaat door drie landen: Noorwegen, Finland, Zweden. De Kungsleden en Padjelantaleden lopen door Zweden. Padjelanta ligt westelijk van Sarek en het pad loopt van Ritsem via Staloluokta naar Kvikkjokk. De Kungsleden gaat langs de oostkant van Sarek. De Kungsleden begint in Abisko en loopt vervolgens 500 km naar het zuiden tot aan Hemavan of Grövelsjön. Dit is weer zo’n degelijke Duitse gids van Edition Elch. Wat er niet in staat hoef je ook niet te weten. Voor deze tochten geldt: ga nooit zonder goede kaarten op pad. Je loopt door vrijwel onbevolkt gebied, ruig en met zeer wisselende weersomstandigheden en bent totaal aan jezelf overgeleverd. Doe de Kungsleden of de Padjelantaleden bij voorkeur begin september, want veel rustiger en mooie herfstkleuren. Bovendien geen muggen meer.
Prijs 22,50

Reisgidsen Lapland

Lapland
Bradt Travel GuideBradt Travel Guide, door James Proctor, 200 blz., edition 2, 2011. ISBN 9781841623658
De enige Engelse reisgids over Lapland en ook de beste, compleet met bezienswaardeigheden, plekken waar je kunt eten,  hotel accommodatie en campings. Voor het noorden van Finland, Noorwegen en Zweden is dit de aan te bevelen reisgids.
Prijs 21,75

 

 

 

 

Noord-Scandinavie
Wereldwijzer reisgids Noord-ScandinavieWereldwijzer reisgids, Uitgeverij Elmar, door Elio Pelzers en Henk Filippo, 448 blz., 2007. ISBN 9789038921563.
Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra’s zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen. Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich. Wie dat nog niet noordelijk genoeg is, moet naar Spitsbergen. De arctische omgeving met ijskappen, gletsjers, ijsberen en walrussen vormt een wereld apart. De uitgebreide Wereldwijzer Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van drie landen: Finland, Zweden en Noorwegen.
Dit boek is momenteel niet verkrijgbaar. Najaar 2013 is een herdruk te verwachten.
Prijs ca 25,00

Reisgidsen Zweden

The Rough Guide to Sweden
The Rough Guide to SwedenExpert advice. Full coverage. Easy to use. 390 blz., 6e druk 2012. ISBN9781405389662.
Een van de beste reisgidsen voor Zweden met alle noodzakelijk ingrediënten. Te gebruiken voor, tijdens en na de reis. Dit is de gids om weinig te missen en vooral veel te zien. Zeer praktisch voor dag en nacht. Beste koop.
Prijs 19,99

 

 

 

Rough Guide Zweden
Rough Guide ZwedenNederlandstalige editie van The Rough Guide to Sweden, 400 blz., april 2013. ISBN 9789000319572
Als je deze gids gelezen hebt weet je misschien wel meer van Zweden dan de meeste Zweden zelf. Een van de beste reisgidsen voor Zweden met alle noodzakelijk ingrediënten. Te gebruiken voor, tijdens en na de reis. Dit is de gids om weinig te missen en vooral veel te zien. Zeer praktisch voor dag en nacht. Beste koop.
Prijs 19,99

 

 

 

Sweden Lonely Planet
Sweden Lonley Planet376 blz., 5e druk mei 2012. ISBN 9781741797268.
Behoort tot de 2 of 3 beste reisgidsen voor Zweden. Degelijke gids voor ieder budget, ook voor verwende reizigers. Als je meer van Zweden wilt zien dan de omgeving rondom het zomerhuis met meer, is deze gids zeer aan te bevelen. Uiterst nuttige en waardevolle informatie voor een verblijf in Zweden.
Prijs 22,95

 

 

 

Zweden Dominicus reisgids
Zweden Domincus reisgidsUitgeverij Gottmer, door Tinto van Tuijl, 250 blz., 1e druk zomer 2013. ISBN9789025753535
Bossen, meren en een prachtige scherenkust, vriendelijke rode huisjes en veel rust en ruimte: dit beeld van Zweden klopt, maar er is nog zo veel meer! Deze reisgids is een aansporing om van de hoofdwegen af te slaan. Volg spontaan een bordje langs de weg dat naar een runensteen of oude watermolen leidt, pak de ijzeren sleutel van de haak bij de middeleeuwse kerkdeur en loop naar binnen. Verwonder je over de rijke erfenis die de Vikingen nalieten en over de spectaculaire vogeltrek, en bewonder de Zweedse kunst en architectuur. Blijf een tijdje hangen in dezelfde streek en neem de fiets, kano of ga wandelen. Cultuurtoerist of wandelaar, zalmvisser of kanoër, botanicus, vogelaar of fan van Wallander, Zweden is voor iedereen! Dominicus gidsen hebben nu een vernieuwde lay-out en een mooiere vormgeving. Interessante inleesgids voor Zweden, niet heel erg praktisch misschien maar wel een gids om je snel thuis te voelen in dit mooie land.
Prijs 22,95

ANWB Goud Zweden
ANWB Goud Zweden420 blz., 5e druk, uitgave 2011. ISBN 9789018031183
Nederlandstalig en een aardige reisgids, ook qua vormgeving. Veel achtergrondinformatie en om je vooraf in te lezen.
Prijs 19,95

 

 

 

 

 

 

 

Capitool reisgids Zweden
Capitool reisgids Zweden360 blz., 7e druk 2012, Nederlandstalige uitgave. ISBN 9789047518716.
Architectuur, kunst, kastelen, historie, hotels, restaurants, musea. Dit alles in een met veel foto’s uitgevoerde gids. Om de highlights te zien is dit de gids. Ook als je ze niet ziet, ze staan mooi afgebeeld in deze Capitool Zweden. Een reisgids als geen ander. Een ware lust voor het oog. Prima om vooraf thuis te lezen. Zo verleng je de vakantie.
Prijs 25,99


 

 

 

Capitool reisgids Stockholm
Capitool reisgids Stockholm224 blz., 7e druk 2012. ISBN 9789047518525
Een prachtige gids voor een prachtige stad. Stockholm ligt verspreid over veertien eilanden. Net ten oosten van Stockholm liggen nog eens honderden eilanden met verspreid liggende huisjes of zelfs onbewoond. Stockholm, een stad om boven aan je lijst te zetten.
Prijs 24,99

 

 

 

 


Baedeker Schweden
Baedeker Schweden444 blz., 8e druk 2013. ISBN 978389714549
Heerlijke kijk-, lees- en reisgids uit de beroemde Baedeker reeks. Deze degelijke Duitstalige gids biedt een veelvoud aan bezienswaardigheiden en interessante onderwerpen. De geografische gebieden staan op alfabetische volgorde. Met 186 afbeeldingen en 35 kaarten plus achterin de gids een uitneembare kaart van Zweden.
Prijs  23,70

 

 

 

Dem Kommissar auf der Spur
Dem Kommissar auf der SpurEin literarischer Reiseführer zu den Tatorten der ‘Wallander-Romane’, door Martin Kohn & Rainer Sens. OutdoorHandbuch, Conrad Stein Verlag, 141 blz., 2e druk 2013. ISBN 9783866861329
Een leuk reisgidsje voor alle Wallander liefhebbers, met bijzonderheden over de boeken, films en Ystad en omgeving. Deze informatie vind je nergens zo compleet.
Prijs 12,90

 

 

Flora e.a.

Wild Scandinavië
Cover Wild ScandinavieOntdek de mooiste natuur van Noorwegen, Zweden en Finland. Scandinavië – Noorwegen, Zweden en Finland - kent een ongelooflijke rijkdom aan planten- en diersoorten die je elders in Europa nauwelijks te zien krijgt. ‘Wild ... Scandinavië’ brengt deze prachtige natuur nu binnen handbereik. Toplocaties, o.a. Falsterbo, Öland, Runde, Varanger, Lofoten, Åland, Oulu en Kuusamo. Vogels, zoogdieren, orchideeën en andere noordse natuur. Met tips voor onderweg. Rijk geïllustreerd, boordevol tips en achtergrondinformatie. Ruimte en rust vormen de grote aantrekkingskracht van de drie landen in het hoge Noorden. Hier zijn de grootste en meeste nationale parken van heel Europa te vinden waar de natuur nog in optima forma bewaard is gebleven. Deze natuurgids helpt je om al deze rijkdom zelf te ontdekken.
EXTRA! MINIGIDS Dieren & planten van Scandinavië. In deze bijgevoegde minigids vind je in een oogopslag 150 bijzondere soorten dieren en planten van Noorwegen, Zweden en Finland. Handig voor onderweg!
Wild….Scandinavië, door Ger Meesters, KNNV uitgeverij, 2014. 192 blz. ISBN 9789050114813.
Prijs € 24,95

Fietsgidsen Zweden

Sudschweden per RadSüdschweden per Rad
Das südliche Drittel Schwedens ist eine äußerst abwechslungsreiche Radreiseregion. Sanfte Hügel, zerklüftete Schärenküsten, ausgedehnte Wälder, idyllische Seen, Flüsse und Kanäle bestimmen das Bild. Ein flächendeckendes Etappennetz aus 80 frei kombinierbaren Streckenvorschlägen deckt das Gebiet bis zur nördlichen Linie Sunnemo – Uppsala ab.

Fietsen tussen Malmö en Uppsala met het beproefde routesysteem: 80 beschreven routes naar eigen wens aan elkaar te koppelen. Compact fietsrouteboekje met veel relevante achtergrondinformatie: zwaarte, wegdek, fietsenmakers, winkels, woordenlijst, overnachtingsadressen etc. Duizenden fietskilometers worden uitgewerkt en door middel van het combineren van fietsvriendelijke trajecten kies je zelf aan de hand van duidelijke kaartjes je eigen tocht. De fietsgidsen van Kettler zijn zeer geliefd bij gebruikers. Avontuur per fiets met deze nieuwe gids door Zuid-Zweden.

Südschweden per Rad, Verlag Wolfgang Kettler, 288 blz., Achtste editie Juni 2015. ISBN 97839325246501
Prijs € 16,80

Literatuur uit Zweden bij De Wandelwinkel

Altijd Lapland
Gerrit Jan Zwier, Pandora, 204 bladzijden, 2003
In ‘Altijd Lapland’ beschrijft Zwier zijn indrukken en belevenissen die hij heeft opgedaan in veertig jaar reizen naar Lapland. Hij legt hierbij de nadruk op wat andere Nederlanderse en Lapse schrijvers in de loop der tijd over Lapland hebben geschreven. Zo ontstaat een gevarieerd beeld van het gebied waar in de zomermaanden de zon niet ondergaat en in de wintermaanden de duisternis heerst. Een must voor de liefhebbers van noordelijke reisverhalen. In het boek staat o.a. een verhaal getiteld In het spoor van Linnaeus. ‘Ik reisde over paadjes waar zelfs de duivel mij niet had kunnen vinden’ noteert Carl Linnaeus op 26 mei 1732 in zijn dagboek over zijn Lapse zwerftochten. Hij liep vanuit Kvikkjokk naar het noordwesten door het Vallevagge dal, iets ten noorden van de Padjelantaleden. Dit is zo goed als het enige boek over Lapland en nog nieuw te verkrijgen bij De Wandelwinkel.
Prijs 8,99

Carl Linnaeus Reis door Lapland 1732
Carl Linnaeus Reis door LaplandIter lapponicum, Dagboek van Carl Linnaeus,  230 blz., KNNV Uitgeverij, 2007. ISBN9789050112505
De Zweedse botanicus Carl Linnaeus maakt op 25-jarige leeftijd een vijfmaandse onderzoeksreis door Lapland. Tussen de regels door zijn vaak de eenzaamheid en de ontberingen te voelen. Hij reist te paard, te voet of per roeiboot. Iter lapponicum is het reisverslag dat de jonge Linnaeus onderweg maakt, puur en levendig. Het geeft een uniek beeld van deze historische onderneming, maar ook van de man die later onsterfelijk zou worden als de grondlegger van de wetenschappelijke naamgeving voor planten en dieren. Met veel tekeningen een uiterst interessant en leeswaardig boek, niet alleen voor biologen.
‘Nooit eerder heb ik een volk gezien dat zulk een aangenaam leven leidde als de Lappen’, aldus Carl  Linnaeus in 1732.
Prijs 22,95

Doodsklokken 
Kerstin Ekman. Uitgeverij Bert Bakker, 237 blz., 1999. ISBN 9789035120723
Ieder jaar gaan zeven vrienden in het noorden van Zweden op elandenjacht. Ze raken verzeild in een nachtmerrie als ze na het traditionele jachtdiner een vrouw doodrijden en besluiten het lijk in de bossen te verbergen. Het is het begin van een reeks gebeurtenissen, die de onderlinge verhoudingen in de groep onder steeds grotere druk zetten: het lugubere geheim wordt ontdekt, de mannen worden gechanteerd en een dorpeling komt onder verdachte omstandigheden om het leven. Ekman weet indrukwekkende beelden van het Zweedse landschap te combineren met een groots psychologisch inzicht.
Nog slechts enkele exemplaren bij De Wandelwinkel.

 

Scandinavië reisverhalen
Scandinavie ReisverhalenDiverse schrijvers. Uitgeverij Pandorra, 238 blz., 2008. ISBN 9789046701683
O.a. Karin Anema, Bill Bryson, Tove Jansson, Gerrit Jan Zwier. In deze bundel zijn verhalen verzameld die een gevarieerd beeld geven van deze unieke streek met zijn prachtige, uitgestrekte landschappen en nuchtere en ruimdenkende bewoners.
Prijs 8,99

 

 

 

 

 

Diversen:
Henning Mankell: alle Wallander boeken
Henning Mankell: Italiaanse schoenen, roman

Wallander Italiaanse Schoenen

 

Zweden en De wandelwinkel – je had er al lang geweest moeten zijn

 

 

 

De Wandelwinkel
Bergkerkplein 5
7411 EN Deventer

0570 615077
info@dewandelwinkel.nl

Routebeschrijving

Bestellen
Hoe kan ik kaarten en boeken bestellen?

ma Gesloten
di Gesloten
wo 11.00 - 17.00
do 11.00 - 17.00
vr 11.00 - 17.00
za 11.00 - 17.00
zo Gesloten

Kamer van Koophandel
24374232

Btw-nummer
NL0016.64.532.B62

Nordeca

Kartverket

Den Norske Turistforening

Logo Svenska Turistföreningen

Logo Devold

 

de Wandelwinkel Startpagina de Wandelwinkel